Jeugdtraining kan je onderverdelen in de volgende drie fases.

  1. Voorbereidende/basis fase. 6-10 jaar
  2. Ontwikkelingsfase algemeen/speltype vorming. 11-15 jaar
  3. Ontwikkeling speltype specifiek. 16-18 jaar

1) Voorbereidende/ basis fase jeugdspelers
In deze fase wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de motorische vaardigheden op een leuke speelse manier. Er wordt gekeken hoe de coordinatie en snelheid is in combinatie met een racket en bal. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gedrag op de baan tijdens een training en wedstrijd. Ook wordt een aanzet gegeven voor het spelen van wedstrijden en geven wij theorielessen voor het leren van het spelregels op en buiten de baan.

2) Ontwikkelingsfase algemeen/speltype vorming
In deze fase wordt er specifieke aandacht besteed aan het trainen van spelsituaties op de baan. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van tactische en mentale vaardigheden bij het spelen van wedstrijden.

3) Ontwikkeling speltype specifiek
In deze fase wordt er aandacht besteed aan het specifiek ontwikkelen van het speltype van de speler in kwestie. Er wordt hierbij gelet op de tactiek, de techniek en mentaliteit. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de fysieke capaciteit en de ontwikkeling hiervan. Een servevolley speler traint anders dan een counterpuncher, wij besteden hier uitgebreid aandacht aan. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het mentale aspect van het tennisspel. Het mentale aspect is een voorwaarde om te kunnen presteren op de baan. Dit nemen wij dan ook uiterst serieus.